Sunday, December 15, 2013

Start la plantarea rosiilor mathtype in solar


   Cand spunem potasiu mathtype , ne gandim la chime.Dar pana la urma ce nu e chimie? Potasiu este un element care, in natura, mathtype se gaseste in apa de mare, in tesuturile vegetale si animale si are un mare rol in metabolismul celulelor.  Se gaseste intr-o concentratie ridicata in celulele plantelor, mai cu seama in fructe. Numele de potasiu vine de la termenul de 'potasa', substanta care provine din carbonizarea resturilor vegetale.   Alimentele cu un continut ridicat de potasiu sunt : bananele, cartofii, rosiile, sucul de portocale, brocooli, caise, soia...   Potasiu ajuta plantele in lupta impotriva maladiilor, favorizeaza cresterea radacinilor,a bulbilor mathtype si a tuberculilor si da gust fructelor si culoare florilor. Daca plantelor le lipseste mathtype potasiu , veti afla asta privindu-le frunzele mathtype : ele prezinta necroze cafenii mathtype la varf, pe margini si intre nervuri. In plus vor fi si mai sensibile la boli.
   -Putem face un cocteil , in blender, din coji de banane,coji de oua uscate, apa de la spalatul orezului sau apa simpla. Acest amestec se foloseste ca ingrasemant, dar fara a face excese, sau se poate pune intr-un ghiveci plin cu pamant de gradina, se amesteca cu acesta,se lasa o saptamana si se obtine un excelent amestec pentru plantarea unor flori care infloresc sau legume cu fructe. Face minuni si la trandafiri, daca puneti amestecul la baza lor.
Cenusa de soba ( dar cea de lemne ), este o alta sursa de potasiu.Se mathtype utilizeaza in amestecul mathtype de compost sau imprastiata pe sol, in gradina, dar in strat de numai 2-3 mm, primavara, dupa care se amesteca in sol.Nu se pune la baza plantelor in strat gros, deoarece este pericol de ardere. Tataneasa , o alta sursa de potasiu , am descris-o intr-un articol anterior. Urmeaza despre Azot (N).
Multumesc mult. Am retinut. De multe ori stau si ma gandesc ce sa smulg din gradina si ce nu. Mereu am o strangere de inima stiind mathtype ca fiecare are un rost. Urmeaza sa il descoperim. Oare nu este bine sa le cosim, sa le punem la macerat si apoi sa stropinm gradina; sau sa le maruntim si sa le asternem printre plante sub forma unui covor verde? Multumesc! Răspundeţi mathtype Ștergere
Teposu, Daca te referi la buruieni sau iarba, in general, se coseste, se usuca un pic si apoi se foloseste ca mulci. Buruienile cu seminte, nu. Daca te referi mathtype la tataneasa,se putem face un mulci cu ea,dar noi nu avem atat de multa, asa ca o folosim la macerate, tot timpul. Numai bine! Răspundeţi Ștergere
Start la plantarea rosiilor mathtype in solar
Daca as fi gradinar pentru o zi
Search


No comments:

Post a Comment